Bye Fresh! Hallo Jumbo!

De concurrentie tussen de supermarkten is groot. Minions, gele truien, huispakken, restaurant-acties of dierenplaatjes… Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald. Helemaal nu er nieuwe concurrerende, vaak biologische verantwoorde initiatieven als paddenstoelen de grond uitschieten. Bye Fresh, Hallo Jumbo!

Nee. Jumbo is niet mijn vaste supermarkt. Maar eerlijk gezegd: die winkel boeit me. En vooral ook hun principes. U kent me inmiddels; Ik ben wel van de principes. Onlangs begreep ik dat als je bij de Jumbo gaat werken, je hún 7 principes uit het hoofd moet leren. Als klant ken ik ze inmiddels ook.

Eén van de principes is bijvoorbeeld dat als je ergens anders een product ziet wat goedkoper is, Jumbo je dit product vergoed!
De vierde wachtende in de rij? Je boodschappen gratis! GEHEEL GRATIS! Dat gaat bij andere grootgutters nog niet gelijk gebeuren. Maar bij Jumbo is het gewoon één van de 7 principes. En toch… dat wakkert ook ondeugende gevoelens bij me aan. Jumbo associeer ik om de een of andere reden ook met puzzelen en spellen. Dus bedacht ik het volgende uitdagende spel:

Ga naar een andere supermarkt. En doe daar al je boodschappen, maar onderhandel vooraf: braaf zul je alles afrekenen, maar koop net zoveel tot de bedrijfsleider bereidt is je een fake-kassabon te geven waarop heel erg goedkope prijsjes staan.
Vervolgens stap je dan met die kassabon naar de baas van de Jumbo. De Jumbo-bo zogezegd. Kijken of ie ook de 7 principes uit het hoofd kent 🙂

Of… ga met de gehele groep waarmee je wilt barbequeen de broodnodige boodschappen doen en besluit ‘plots’ om gelijktijdig in de rij bij de kassa te gaan staan. Strategisch puzzelen we vooraf wie dan de meeste boodschappen heeft af te rekenen. Laat dat nou net de vierde in de rij zijn…