De beste wensen

Gelukkig (is het een) nieuw jaar. Hoe snel alles ook gegaan is en hoe 2015 ook voor je is geweest, op 31 december ben je vaak toch wel een beetje klaar met het afgelopen jaar. Ja toch? Ik in elk geval wel. In een jaar kan veel gebeuren, ik bedoel: een minuutje alleen al kan life changing zijn. En in één jaar zitten maar liefst 525.600 minuten,….

Ongetwijfeld heb je afgelopen jaar ook wat verkeerde keuzes gemaakt. Dat ene appje, dat enkele glaasje teveel, of die ene ‘post’ op facebook… Maar dan nu: een nieuw jaar, dus nieuwe kansen! Een schone lei, hoe heerlijk is dat! En ja, de kogel is door de kerk: dit jaar écht stoppen met roken, écht gezonder eten, écht sporten, meer sparen… enzovoorts.

Ondertussen is half Nederland aan het uit- of liever afbuiken, na al die feestdagen. Wel frappant dat die goede voornemens pas ná de feestmaand december komen. Haha! Ik ken mensen die zich voornemen om geen goede-voornemens te hebben in het nieuwe jaar. Ik daarentegen recycle gewoon mijn goede voornemens van vorig jaar. Goede voornemens hebben is altijd nog beter dan geklaag achteraf.

Je kunt ook in februari pas beginnen met je goede voornemens. Een voordeel: je hebt dan tenminste de sportschool voor jezelf. Dat geldt niet voor mij: Al mijn goede voornemens zijn tegen die tijd al lang weer veranderd in slechte gewoontes.
Van alle mensen die een nieuw jaar ingaan met goede voornemens, haakt ruim 30% binnen twee weken af. Je kunt het ook anders bekijken: 70% is nog op de goede weg! Pessimisten en optimisten hebben even vaak ongelijk. Het verschil is dat optimisten er meer plezier in hebben.

Wat je je ook hebt voorgenomen:

Ik wens je een gelukkig nieuw jaar, vol prachtige vervulde goede voornemens!