Kinderen voor Kinderen

Op zaterdag 5 april was tolk gebarentaal Sebastiaan Boogaard te zien in het programma Kinderen voor Kinderen pakt uit, om 10.00 uur op Nederland 3. Om de uitzending terug te zien, klik hier.

In dit kinderprogramma gaan kinderen op zoek naar het verhaal achter de liedjes van ‘Kinderen voor kinderen’. Deze week ging het om het lied Zo bijzonder. Sterre en Luna bezochten tolk Sebastiaan Boogaard. In het dansje bij het lied worden namelijk veel gebaren gebruikt. En Sebastiaan kon over zijn vak vertellen. Ook moest hij zelf meedoen in de nieuwste videoclip. Petra Portegies, een ervaren dove gebarentaaldocent leerde de kinderen de juiste gebaren aan.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 09.44.26

‘Kinderen voor kinderen’ is een kinderkoor met kinderen uit heel Nederland. Het had als doel geld inzamelen om speelgoed van te kopen dat bestemd was voor kinderen in ziekenhuizen en in derde wereld landen. Vandaar de naam ‘Kinderen voor kinderen’. In de loop der tijd is dat doel verdwenen, maar de naam is altijd hetzelfde gebleven. Het bestaat al 35 jaar en is uitgebreid van alleen optredens op tv naar cd’s, optredens in theater en tv-programma’s. Elk liedje heeft een thema waar kinderen zich mee bezig houden.