Gezondheidsbeurs

Van happinesslegging tot Himalaya-crocks…

Deze week was ik op de Gezondheidsbeurs. Nou, als het iets juist niet was, dan was het gezond voor je beurs. En het was er druk. Het publiek? Gemoedelijke blik, pluizig haar, een brede glimlach, voornamelijk handgemaakte kleding van jute of hé-hé-heel kriebelig kamelenwol….. Gezondheid!!

Mensen van middelbare leeftijd hoepelden er op los. Zoiets verwacht ik eerder bij peuterspeelzaal Dribbel! Rebirthing; verbazingwekkend hoe sommigen nu al terugkeren naar hun kindertijd. Maar hier bewust voor kiezen?

Een aantal mensen (hand in hand) begon te zingen. Vocaal verbonden met chakra’s. Niet ver ernaast werd fanatiek gesprongen op hippe trampolines. Jumpen om in contact te komen met je heiligbeen of om je bloeddruk te verlagen. Eerst maar eens bijkomen met een glaasje versgeperst tarwegras. Gras! Geen grap. Als je er tegenwoordig bij wilt horen dan drink je geen bubbels, maar gras. Nou moehh! Als koeien gelijk.

Weer anderen ‘maakten een kringetje van jongens en van meisjes’: lachtherapie. Het zag er leuk maar vooral lachwekkend uit. Ik lachte hen uit. Telt dat ook mee? Men gaat massaal aan de massage. Koopt teenslippers voor innerlijke rust. Beter poepen met een speciaal daarvoor ontwikkeld voetenbankje. Het kost wat inspanning qua evenwicht, maar dan heb je ook wat.

De balans is compleet zoek; de wereld wordt gek! Op zoek naar gezondheid liep het water me inmiddels in de mond. De grote klankschalen die ik zag vulde ik in gedachte met paprikachips. Eindelijk was er iets te knabbelen: kleine koekjes met teveel vezels. Met een mond alsof ik kon gaan beschuit-fluiten, ging ik op zoek naar iets ter compensatie. Gewoon een saucijzenbroodje ofzo. Een bosche bol of frietje mèt. Onverantwoord? Nee; deze waanzin moest gecompenseerd! Eucalypta aldaar had t reeds voorspeld: je voelt je pas echt gezond als je in balans bent!