TV Rijnmond

TV Rijnmond presenteert nieuws met gebarentolk

 

logo RTV Rijnmond pay off onderTer gelegenheid van de Werelddovendag op zaterdag 27 september, zendt TV Rijnmond een week lang het televisienieuws uit met een gebarentolk. De Rotterdammer Sebastiaan Boogaard, bekend van het NOS Journaal, zal één van de tolken zijn. Hiermee gaat de wens van Rijnmond-inwoner Jona Eekhout (en heel veel andere doven en slechthorenden in de regio) in vervulling. Hij wilde graag een gebarentolk bij het nieuws in zijn eigen regio.

De nieuwsuitzendingen van 20.00 uur en de herhaling om 09.00 uur worden van maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september uitgezonden met een tolk in beeld. De speciale uitzendingen zijn ook dagelijks te zien op www.rijnmond.nl.

Experiment
RTV Rijnmond is met dit experiment de eerste regionale omroep die nieuwsuitzendingen laat vertolken. De regionale omroep laat wel al sinds jaar en dag uitzendingen ondertitelen voor doven en slechthorenden, maar een gebarentolk in beeld is nieuw. De extra dienst is een service aan de duizenden doven in de regio Rijnmond en de rest van Nederland die op gebarentaal zijn aangewezen.