The Passion

Naar ’the Passion’ in Dordrecht met gebarentolk

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Met het thema Je bent niet alleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen. Ben je slechthorend of doof en wil je The Passion in Dordrecht bijwonen met gebarentolk? Er is een speciaal vak zodat je de gebarentolk goed kunt zien.

Sebastiaan Boogaard en Minca van Spijk verzorgen ter plekke live de vertaling in de Nederlandse Gebarentaal. Davy de Bruin en Inge de Waal zijn als schrijftolken aanwezig. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de uitzending ook via internet / Facebook getolkt door Mirjam Stolk en Sharon vd Borden.

Aanmelden voor Dordrecht kan via wielandthijmen@gmail.com. Vol = Vol.

 

We dragen het met elkaar

EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.” Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, voegt daaraan toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar. Als je eenzaamheid ervaart of in je omgeving tegenkomt, sta op en laat zien dat je er voor elkaar kunt zijn.”

Bron: The Passion