Niks

Mijn vakantie zit erop. Bij jou? Voor ik er erg in had was ik alweer bezig met wasjes, planning, opdrachten en boekhouding.

Vakantie doet een mens over het algemeen goed. Mij zeker ook. Tijdens de ruststand deed ik, al mijmerende, ontdekkingen. Niet wetenschappelijk onderzocht. Psychologie van de koude grond. Ik deel ze graag; doe er gerust je voordeel mee.

Het zandkasteel hoeft niet mooi te zijn

Het proces van het samen (met je/een kind) maken is het mooiste. In de weer met een emmertje water en een schepje. Zoeken naar de versieringen. Het overleg. Alle tijd. Geen mobiel. Samen creëren en fantaseren. Tijdloos. Complimenteren, lachen en zwoegen. Kwaliteit. En dan is het eigenlijk niet zo erg als de zee zelfverzekerd het kasteel zich toe-eigent.

Tel je zegeningen i.p.v. je calorieën

Menig tijdschrift en magazine zoomt in op de nieuwste gezondheidstrends. Er is meer overgewicht dan ooit. Er wordt ook bewuster gegeten dan ooit. Er zijn veel keuzes te maken. Kijk je naar een afgetraind lijf, of vergelijk je jezelf met iemand met een maatje meer? Natuurlijk, iedereen heeft wel een beetje een idee wat gezonde keuzes zijn (en welke niet). Geen stress. Stress maakt namelijk dik.

Tel dus je zegeningen, maak soms goede en soms vooral ook foute (eet)keuzes. Met mate(n).

Niets doen is moeilijk én erg nodig

We leven toe naar vakantie. Op zoek naar vrijheid, ruimte en geluk. Rust. niets doen. We zijn druk met op vakantie gaan en vooral om ontspanning te pakken. Ik ben niet goed in niets doen Ik lag wakker van de plotselinge ontspanning! Ook deze vakantie weer werd ik ziek… Eigen schuld? Ik besluit dit serieus te nemen; niet meer alleen maar tijdens mijn vakantie ‘niets’ doen. Niksen is ook een werkwoord! Het is volgens mij sowieso nodig om af en toe pas op de plaats te maken, dat was ik even in de haast vergeten… . Juiste in drukke, stressvolle tijden. Dat neem ik me dus na deze vakantie vooral voor om op te pakken: Niks.