Maak je niet dik!

Ken je dat? Een paar kilo eraf, voor de zomer. De laatste tijd hoor ik net iets te vaak dat ik er ‘gezond’ uitzie. Maar nog vaker hoor ik mezelf zeggen: ‘TV maakt dik …’         Heb je tips voor me? Welkom! Want graag zou ik wat zelfverzekerder op het strand kunnen lopen straks. Het is nog maar april, dus er is nog hoop.

 

Wat mij momenteel erg helpt? Ik praktiseer de omgekeerde variant van ‘bij de buren is het gras altijd groener’. Dat doe ik op meerdere gebieden. Bijvoorbeeld wanneer ik alles bij elkaar moet zoeken voor de belastingaangifte. Steeds weer neem ik me voor dit eerder en gestructureerder aan te pakken. Therapeutisch is dan zo’n televisie-programma als ‘Een dubbeltje op z’n kant’. Heerlijk. Een huishouden met torenhoge schulden. Bekeuringen die opstapelen. Getuige zijn van hoe anderen hun administratie niet op orde hebben. Ik gun het ze niet maar het helpt me wel. Het kan altijd erger!

‘Help, mijn man is klusser’ is ook zo’n lekkere wegkijker. Kijken naar bouwvallen waar mensen al tijden in moeten bivakkeren. Het relativeert als ik nadenk over wat er in en rondom mijn huis nog allemaal moet gebeuren. Zodoende kijk ik graag naar nog te dikkere mensen. Ik smul als ik kijk naar de afvalrace van zwaargewichten die de strijd met de overtollige kilo’s aangaan. Morgen begint het televisie-programma Obese weer. Spek-taculair! Ik kijk met genoegen, liefst met een hapje en een drankje, naar de afvalrace van deze dappere kandidaten. Mocht je dit lezen én kandidaat van Obese zijn, relax! Er is altijd nog de Amerikaanse variant van Obese. Dáár zijn de kandidaten pas huge. Het gras van de buren is kan altijd nog groener en dat leert relativeren. Ik hoop dat het je helpt; mij wel!