Gemekker

Ik ben een mac-fan. Mijn mobiel, tablet en laptop.. het is een en al mac. 

Dat er mensen mekkeren over de mac Donalds die binnenkort in Hardinxveld komt, kan ik niet goed begrijpen. Wat is er mis met een frietje plus ballenbad? Ga er heen, of doe dat niet. Of: koop friet en geniet bij Bon Apetit. Patries Patat voorziet daar iedereen van een big smile. Das smaakt allicht beter dan een big mac. Patricia is in staat om iedere zeikerd van een sausje vrolijkheid te voorzien. Ik smul ervan, als ik zie hoe zij haar klanten te woord staat. En blijkbaar werkt het; men stond er van de week in de rij!

Een andere rij vormde zich bij De Doetse Kom. Terwijl de goedlachse Desiree iedereen verkoeling gunde, was het geklaag om mij heen niet van de grond. Lamgeslagen hoorde ik het allemaal aan. Was het niet een overspannen moeder, dan was er wel ergens een puberende zus met een bokkepruik op. Ja het was warm. En druk. En weinig parkeerplek. Wat doe je hier dan, vroeg ik me af. Ik had ze wel een kopstootje kunnen verkopen. 

Zeuren… ik ben er namelijk zeer zwaar allergisch voor. Ik ben geen typ voor al dat gemiep. Ik krijg er een sik van. Over pijntjes, dingetjes en andere kleiniggeitjes die alleen hem/haar overkomen en die mijns inziens enorm in het water vallen als hen iets treft wat er echt toe doet. Dat gun ik ze echter niet. Ik gun al die mensen die zo bokkig zijn wel een andere kijk op het leven. Maak je niet dik! Zou lucht geven. Ook voor je omgeving.

Ik zou alle zeurpieten wel een kopstootje kunnen verkopen. Maar beter nog roep ik allen op het geklaag te kappen! Als ik gemekker wil horen, dan koop ik wel een geit! Ga alsjeblieft iets leuks doen dit weekend. Geniet! Ga zonnebaden. Trakteer jezelf of de kinderen op het ballenbad, of zwembad. Niet? In Lexmond is er vandaag een heuse bokkenkeuring. Ik hoor het wel als je er zélf in de prijzen bent gevallen!