Jörgen Raymann

Voorstelling Jörgen Raymann met gebarentolk

Op 9 mei 2012 zijn bij de voorstelling Frede van Jörgen Raymann in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp gebarentolken aanwezig. Exclusief voor dove en slechthorende bezoekers, is er een meet and greet met Jörgen Raymann na afloop van de voorstelling.

Voorstelling Jörgen Raymann met gebarentolk

Ervaring met tolk gebarentaal in voorstelling
De eerste keer dat Jörgen Raymann het toneel deelde met een tolk gebarentaal noemde hij de leukste uitdagin in tijden. Hij gaf direct aan, meer voorstellingen met een tolk te willen doen. Het enthousiasme van Raymann na de eerste getolkte voorstelling bleef niet onopgemerkt en hij werd door ‘Hear the World’ benaderd om ambassadeur van dit internationale project te worden. ‘Hear the World’ zet zich in voor het behoud van een goed gehoor en ondersteunt projecten die de kwaliteit van leven van mensen met een gehoorbeperking kunnen helpen verbeteren. Raymann hoefde niet lang na te denken en heeft de rol van ambassadeur met plezier op zich genomen. Samen met de ‘Hear the World Theatertour’ kan hij nu weer een voorstelling toegankelijk maken.

Waarom een tolk gebarentaal bij voorstellingen?
“Ik ben erg voor diversiteit. Niet alleen voor verschillende culturen, maar meer in de zin van een maatschappij waarin iedereen mee kan doen, onafhankelijk van ras, geloof of handicap. Als je wilt dat iedereen meedoet, moet je er ook voor zorgen dat je iedereen betrekt bij wat je doet. Mensen met een gehoorbeperking kunnen net zo goed meedoen als jij en ik, als je maar zorgt voor ondersteuning. Ik vind het dan ook logisch dat we proberen om voorstellingen toegankelijk te maken. En ik hoop dat meer collega’s zullen volgen”, aldus Raymann.

Frede 9 mei 2012, Schouwburg De Meerse in Hoofddorp
Jörgen Raymann werd als kind Fredeman (bangerik) genoemd, omdat hij bang was voor het donker, voor spoken en honden en als de dood voor de tuinman. In zijn puberteit vond hij het eng om met meisjes te praten, bang dat ze hem zouden uitlachen vanwege zijn puistenkop en scheve tanden. En nog steeds is Jörgen Raymann een angsthaas. In ‘Frede’ neemdt hij met zijn favoriete alter ego’s plaats op de bank en bent u zijn psychiater. Hopelijk is hij aan het eind van de avond over zijn podiumvrees heen.

Na afloop van de voorstelling vindt er een exclusieve ‘meet and greet’ plaats voor de dove en slechthorende bezoekers.
Kijk op de website van ‘Hear the World Theatertour’ voor meer informatie en om te reserveren.

Bron: doof.nl